Om Knektås friskhus

Hej!

Jag som startat och driver Knektås Friskhus heter Helena. När jag för första gången öppnade en bikupa kände jag ett lugn som fyllde hela min kropp. Jag visste inte då var det var som hände men jag kände att hela min kropp påverkades av binas doft. Jag var vid den tiden utbränd från en karriär som ingenjör inom medicinteknik. Sedan dess har jag sökt efter fakta och utbildat mig både inom biodling och vilka effekter bina har på oss människor, både kroppsligt och psykiskt. Det sistnämnda kallas Apiterapi – läran att använda olika biprodukter för att påverka sin hälsa, detta kan du läsa mer om här. När jag förstod att effekten jag kände av bina den där första gången när jag öppnade bikupan, inte var något som bara jag kände, utan en hel vetenskap, öppnades en ny värld för mig och jag insåg att jag kunde hjälpa andra människor till samma upplevelse jag haft och ökat välmående.

 

Idag jobbar jag med, förutom att ta hand om min egen bigård, att ta tillvara dess produkter, att föreläsa om Apiterapi och ta emot klienter till mitt älskade bihus. Att lära mig mer om Apiterapi är också en stor del av min vardag.

 

I mina bigårdar finns i nuläget 16 bikupor. Binas välmående och dess naturliga system är det allra viktigaste för mig! Jag försöker att ge bina de allra bästa förutsättningar för att må väl. De produkter jag själv utvinner processar jag så lite som möjligt, för att bevara mesta och bästa möjliga effekt.

 

Välkommen att kontakta mig om du är nyfiken på vad binas hälsosamma värld kan erbjuda dig!

 

Med välmående,
Helena